Εργαστήριο Ανατομίας τηρώντας τα μέτρα προφύλαξης

Στο Σχολείο μας γίνεται συνεχής προσπάθεια επιστροφής στην κανονικότητα, χωρίς να ξεχνάμε τα μέτρα προφύλαξης.

 

 

 

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ 1ου ΓΕΛ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

efimeridaki

Μπορείτε να διαβάσετε με κλικ ΕΔΩ ή και να το κατεβάσετε με κλικ ΕΔΩ.

Εορτασμός γιορτής Πολυτεχνείου στο 1ο ΓΕΛ Χαλανδρίου

    Με μια λιτή και σεμνή εορτή γιορτάστηκε φέτος το Πολυτεχνείο από το 1ο ΓΕΛ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ. Με μεγάλη χαρά και ιδιαίτερη τιμή υποδεχτήκαμε την κα Αθανασάτου Ιωάννα, Αντιδήμαρχο Παιδείας του Δήμου Χαλανδρίου.

    Η κα Αθανασάτου υπήρξε μαθήτρια του Εξαταξίου Γυμνασίου Θηλέων Χαλανδρίου, όπως ονομαζόταν τότε το σχολείο, την ταραγμένη περίοδο της Δικτατορίας και βίωσε τις ημέρες που προηγήθηκαν της εξέγερσης καθώς και όσα επακολούθησαν. Μέσα από τη συγκινητική αφήγησή της μετέφερε στους σημερινούς μαθητές το κλίμα των ημερών του Νοέμβρη του 1973 καθώς και τα προσωπικά της βιώματα.

    Ιδιαίτερη μνεία έκανε η κα Αθανασάτου στον τότε Γυμνασιάρχη Ευθύμιο Κουτρολίκο και στη στάση που κράτησε απέναντι στα γεγονότα. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η Αντιδήμαρχος, ο Γυμνασιάρχης επέτρεψε στις μαθήτριές του να κατέβουν στο Πολυτεχνείο για να συμπαρασταθούν στους φοιτητές. Ο ίδιος υπερασπίστηκε τις μαθήτριές του και αργότερα όταν τον Οκτώβριο του 1974 διοργάνωσαν μια γιορτή χρησιμοποιώντας κείμενα και ποιήματα που μέχρι πρόσφατα θεωρούνταν «απαγορευμένα».

    Η βιωματική προσέγγιση της κας Αθανασάτου έσπειρε συγκίνηση και βούρκωσε τα μάτια των μαθητών και δασκάλων μας.

IMG 20191115 194215 783

IMG 20191115 194215 782

 

Δημιουργικές εργασίες-Σχολική Γιορτή 25ης Μαρτίου

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ 2018-19

Στα πλαίσια των δημιουργικών εργασιών, το Α3 φέτος προετοίμασε τη γιορτή της 25ης Μαρτίου, με ένα αφιέρωμα στον Διονύσιο Σολωμό. "Ο 'Ύμνος εις την Ελευθερίαν" προσεγγίστηκε ποικιλοτρόπως, ως κείμενο σε δύο γλώσσες (ελληνικά, αγγλικά) και ως εικόνα. Οι μαθητές εργάστηκαν υποδειγματικά σε ομάδες (φωτογράφοι/δημοσιογράφοι, βιογραφικού, μεταφραστές, αφίσας, διαφανειών) και σε δεύτερη φάση, μαθητές από τμήματα της Α, Β και Γ Λυκείου δραματοποίησαν, τραγούδησαν, χόρεψαν και απήγγειλαν τον Ύμνο στη σχολική γιορτή την Παρασκευή, 22 Μαρτίου 2019. Το αποτέλεσμα έδειξε τη διαχρονικότητα και επικαιρότητα του σολωμικού έργου που συνεχίζει να εμπνέει και να συγκινεί.

 

 

 

Πρόσθετες πληροφορίες